Benodigdheden

500 ml bruisend bronwater 8 gram psyliumvezels van Allergento

213 gram gekookt heet water

1 theelepel suiker

12 gram gist

37.5 gram zachte roomboter, margarine of zonnebloemolie

655 gram bruinbroodmix van Allergento

100 gram gemalen lijnzaad/havervlokken ( 60 gram havervlokken en 40 gram lijnzaad malen tot meel)

Bereidingswijze

  1. Doe in volgorde het gekookte water, bruiswater in een mengkom. Roer door en voeg de suiker en gist toe en roer met een garde en laat 5 minuten staan
  2. Voeg een theelepel broodverbeterpasta toe van Allergento en boter of olie en meng nog een keer
  3. Meng in een aparte kom de bruinbroodmix van Allergento samen met gemalen lijnzaad/havervlokken, en de psyliumvezels van Allergento
    Mix voor 8 min op middelste stand. Vergeet niet na 30 sec de zijkanten mee te schrapen
  4. Vet je broodvorm in en doe het beslagdeeg in de vorm. Wrijf met de achterkant van een natte lepel het deeg goed glad en druk goed aan zodat je straks geen luchtbellen hebt. De af met een schone doek en laat rijzen voor 50 a 60 min op een warme plek tot de hoeveelheid is verdubbeld
  5. Warm de oven op 180 C, wanneer er nog 20 a 25 minuten rijstijd over is. Warm een braadslede mee onderin de oven met eventueel wat grindstenen
  6. Spuit het brood in met water en kook 150 ml water
    Wanneer je het brood in de oven schuift, giet je het gekookte water in de hete braadslede. Dit zorgt voor stoom. Bak het brood in ongeveer 40 a 45 minuten gaar
  7. Na het bakken het brood meteen storten op een rooster. Maak eventueel de zijkanten los met een bot boterham mes. Smeer de bovenkant in met roomboter voor een zachte korst. Theedoek erover en laten afkoelen.
    Na afkoelen kun je het brood snijden met een snijmachine tot gelijke sneetjes. In een zipzakje verpakken en invriezen per portie

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten